IJsland en New York

In 2014 had ik de ideale rondreis in een reisgids gevonden. Een paar dagen IJsland, om vervolgens naar New York door te vliegen. Maar ja, alles bij elkaar was dat wel heel kort. Dat moest wat langer in IJsland en wat langer in New York. De enige reis die in de buurt kwam was meteen onbetaalbaar (mocht iemand een werkende geldboom in de tuin hebben staan, ik hou me aanbevolen voor een stekje), dus op dat moment ben ik zelf gaan kijken en onderzoeken. Kon ik dit niet zelf regelen? Nou, dat kon ik zeker. Ik kon en langer weg, en een grote huurauto nemen en ik was nog altijd goedkoper uit dan de reis die het dichtst in de buurt kwam. Mijn eerste zelf geplande rondreis was geboren!

Vanaf Reykjavik zijn we met de klok mee gereden over de ringweg. Natuurlijk hebben we de Golden Circle bezocht. Daarna een detour gemaakt naar Snaefellsnes, om vervolgens weer de ringweg te volgen het eiland rond. En wow IJsland, wat ben je bijzonder. Gelukkig is het rustig op de weg en heb je alle tijd om om je heen te kijken, want dat doe je. Na elke bocht is het uitzicht weer anders en je blijft genieten van alles wat je ziet.
Er stond overigens de een of de andere vulkaan te pruttelen, maar behalve wat waarschuwingsborden hebben we daar totaal niks van gemerkt.

Na IJsland vlogen we door naar New York. De Big Apple. Ik had me er gigantisch op verheugd, maar ik keerde enigszins teleurgesteld weer terug. Misschien omdat IJsland compleet overweldigend was, misschien ook wel omdat mijn verwachtingen van New York torenhoog waren, zeker omdat je de stad zoveel in TV series en films tegenkomt en het er dan geweldig uitziet.
Maar toen puntje bij paaltje kwam, vond ik New York dus wat tegenvallen. Niet als in: wat-een-kutstad-ik-kom-hier-nooit-meer-terug, want ik ga vast nog wel een keer terug, maar meer als in een: wow-is-iedereen-hier-nu-zo-lyrisch-over? Toch verdient New York zeker nog een tweede kans, al gaat mijn voorkeur vooralsnog wel meer uit naar een aantal Europese steden (Ik sta er wel een beetje om bekend om rechtsaf te gaan als iedereen linksaf gaat, wellicht heeft het daar ook mee te maken).

De globale route

De blogberichten over IJsland vind je hier!