Noorwegen

Heia Norge! De fascinatie met Noorwegen is er al een tijdje. Dus werd het de hoogste tijd om de koe bij de horens te vatten en in 2016 richting het noorden te gaan.

Nadat we in Oslo geland waren, zijn we direct omhoog gereden, via Hamar en Lillehammer naar Vagamo. Daar hebben we de Besseggen gelopen, om daarna halfdood via een onzichtbare Trollstigen naar een overbevolkt (voor een dag, want invasie van cruiseboten) Geiranger te gaan.

Na Geiranger een dag te hebben verkend zijn we via de gletsjers richting Flam gegaan, om vervolgens langs prachtige fjorden en door diepe dalen uit te komen in Bergen.

Na Bergen vervolgden we onze weg richting Stavanger, om uiteindelijk via Arendal weer in Oslo aan te komen. Daar hadden we nog 2 prachtige dagen ter afsluiting van de vakantie.

Noorwegen was vooral imposant, ondanks dat het weer soms wat tegenviel. Vooral bij de fjorden zag je hoe imposant Noorwegen eigenlijk is. Ze zien er van bovenaf misschien niet eens zo heel groot uit, totdat je daar ergens beneden in het water een bootje ziet. En dat bootje blijkt een cruiseboot te zijn. Waar een paar duizend man op zitten. Pas dan besef je hoe ontzettend imposant die fjorden eigenlijk zijn.
Imposant waren de wegen allerminst. We hadden de rental keurig uitgezocht op de wegen, dus een beschaafd klein bakkie. Staan we bij het verhuurbedrijf, zegt de dame achter de balie blij: “Ik heb u een upgrade gegeven. Uw auto staat op plek zus en zo.” Wij vol goede moed ons huur bakkie zoeken, kregen we een hagelnieuwe en zeer dikke SUV mee! Nou, dat was nogal een avontuur op de Noorse weggetjes die niet al te breed waren, maar waar ze ook met vrachtwagens overheen denderen. We hebben de auto zonder schade weer ingeleverd, maar vraag me niet hoe.

De globale route

De blog berichten over Noorwegen vind je hier!