Zwitserland

In 2019 ben ik een ruime week naar Zwitserland geweest. In de eerste plaats omdat er een autosport evenement was waar ik graag heen wilde, en in de 2e plaats omdat Zwitserland me een fantastisch mooi land leek. Wel duur, maar ach, een voedselvoorraad meesleuren kan altijd.

Ik ging alleen, wat bij een aantal mensen toch wel de wenkbrauwen deed fronsen. Want alleen op vakantie is toch nog wel een dingetje voor sommigen. Eerlijk is eerlijk, ik was ook nog nooit eerder alleen op vakantie geweest, maar ik zag het probleem niet zo. Er wilde niemand mee naar Zwitserland, want te duur, al wat anders gepland, geen zin und so weiter. Dan heb je de keuze: of je gaat niet, of je gaat alleen. Aangezien ik in het dagelijks leven ook voor mezelf moet zorgen, was het een heel eenvoudige keuze. Nu moest ik nog steeds voor mezelf zorgen, maar ging ik wel elke dag leuke dingen doen.

Na aankomst eerst richting Bern gegaan, daarna een paar dagen in de omgeving van Interlaken doorgebracht, om vervolgens aan de Vierwaldstättersee te eindigen. Wat hikes op de planning, bergpassen overscheuren, leuke dingen bezoeken en hopen dat het weer eind juni een beetje mee zou zitten. Nou, laat dat beetje maar weg. Het was fan-tas-tisch weer. Eigenlijk te warm, want de temperatuur dook vanaf de derde dag niet meer onder de 30 graden. Hoewel dat voor mij eigenlijk te warm is, heb ik dat toch tien keer liever dan regen. Dus geen klachten.

De blog berichten kun je terugvinden door de categorie “Zwitserland” aan te vinken.

De globale route

De blogberichten over Zwitserland vind je hier!